De ce trebuie sa alegem cosmetice bio?

Buna, fetelor!

In acest articol vreau sa va vorbesc despre cosmeticele bio si motivul care m-a facut sa ma indrept catre ele.
Eu de prin liceu folosesc cosmetice, nu exagerat, insa suficient pentru a-mi pune trasaturile in evidenta. 
Insa prin clasa a 10 a am avut o mare neplacere, care pe parcurs s-a transformat chiar in problema pentru mine. Totul a inceput intr-o excursie, cand m-am dat cu un luciu de buze, acela fiind de la Avon. Dupa ce m-am facut eu frumoasa, ce credeti?! Am facut alergie la produsul respectiv, fiind pentru prima data cand mi se intampla acest lucru. Alergia s-a manifestat intr-un mod tare urat, mai exact buzele mi s-au umflat, au aparut niste basicute pe ele, si partea de piele de deasupra buzei superioare mi s-a inrosit foarte rau. Cum nu era de ajuns, acestea ma mancau ingrozitor de tare. Fiind intr-o zona retrasa de munte, nu aveam de unde sa-mi iau ceva pentru alergie. Dupa doua zile, basicutele si roseata au disparut, nu ma mai mancau atat de tare, insa pielea de pe buze mi se decojea. 
De atunci stateam tot timpul cu frica de a nu face alergie la orice produs cosmetic folosit. Oricum sa stiti ca o perioada faceam la orice, si anul trecut inainte de nunta, mi s-a intamplat la fel, insa de data aceasta nu am folosit nici macar un produs cosmetic, probabil mi s-a declansat ceva in organism si asa se proteja de factorii nocivi. Dupa ce mi s-a intamplat asta am fost foarte hotarata sa merg la un medic, dar cu pregatirile de nunta am amanat, iar pana astazi nu stiu cum s-a intamplat dar alergiile au incetat. Sper din tot sufletul sa nu mai am parte vreodata de astfel de alergii, este ingrozitor, nici nu puteam dormi noaptea de mancarime!
Sa stiti ca subiectul acesta pentru mine este putin cam sensibil, insa vreau sa va povestesc exact ce si cum am inceput sa folosesc cosmetice bio.


Dupa intamplarile acestea mi-am indreptat atentia spre cosmeticele bio, m-am documentat si am aflat ca acestea sunt produse facute fara substante chimice, fara interventii genetice. 
Cosmeticele bio sunt cosmeticele care nu au fost testate pe animale, contin in compozitia lor plante crescute bio care nu contin niciun fel de pesticid, parabeni sau substante chimice care ne pot face rau organismului.
Eu am inceput sa le caut si sa le folosesc dupa intamplarea povestita mai sus, fiindca stiu ca acestea sunt foarte bune pentru persoanele alergice si cu pielea hipersensibila, ca mine. In comert sunt tot felul de creme care contin tot felul de substante chimice care ne pot afecta pielea.
Este bine sa folosim si crema de protectie solara bio, recunosc pe acestea nu le-am folosit, insa de acum incolo o sa fiu mai atenta la ele.
Si pentru femeile care poarta in pantec o minune este bine sa folosesca astfel de produse pentru ele si pentru bebelusii lor, si nu cosmeticele din comert care contin tot felul de chimicale daunatoare. Si pentru copilasi trebuie sa cumparam astfel de produse naturale, trebuie sa ii protejam de tot ce e rau dar sa fie si rafatati de produse naturale si delicioase. 

Produsele bio am inceput sa le folosesc din ce in ce mai des, de la sapunuri pana la creme de fata. Desi, am un ten extrem de sensibil inca nu am gasit-o pe cea caruia sa-i raman fidela.

Voi ati folosit cosmetice bio?
De ce?
Ce parere aveti despre ele?
Pupici! :*