Generatia trecuta vs noua generatie

              Buna, dragile mele!


   V-am intrebat pe facebook ce ati dori sa mai postez pe blog. Si am primit o idee foate interesanta, de la Mihaela, o cititoare draguta, o idee ce m-a pus pe ganduri. Aceea de a vorbi despre tinerii din ziua de azi si cei din vremurile trecute.
   Nu e o postare despre frumusete, dar m-am gandit ca vom putea impartasi impresii despre noua generatie.

   Nu sunt eu foarte batrana, am 21 de ani, cred ca cei cu experenta va vor putea spune mai multe despre vremurile trecute. Eu vreau sa va spun ce a insemnat copilaria pentru mine. Imi amintesc cu drag de zilele trecute, de cand eram copilas, totul era atat de roz, aveam totul pe tava. Eu sunt de la tara, imi amintesc cum ne strageam toti copii de pe strada si jucam diferite jocuri, cum ar fi sotron, tara- tara vrem ostasi, toti eram atat de uniti, eram o echipa, fiecare dintre noi dadea cei mai bun din el pentru a castiga echipa sa. Nu aveam habar de calculator, tableta, telefon. Tin minte ca eram foarte baietoasa :)), mi-a placut sportul, jucam cu baietii fotbal si eram cea mai buna, toti baietii ma vroiau in echipa lor :)). Nu stateam in casa un gram, seara abia asteptam sa vina ziua urmtoare pentru a iesi la joaca.
































 
 In ziua de azi, copii de 7-8 anisori in loc sa stea cu cei de seama lor pentru a interactiona, a se juca, stau pe calculator. Acum sunt o multime de jocuri care ii fac sa nu se mai dezlipeasca de pe scaunul biroului si ar putea sa stea ore in sir acolo. Si ce e mai rau, este ca stiu parinti care le cumpara copiilor tablete. Pentru ce?


    Eu nu inteleg de ce e asa de important ca un copil de 8 ani sa aiba tableta! Poate sunt eu de moda veche...nu spun ca un copil n-ar trebui sa stea pe calculator absolut deloc, este bine sa aiba un program stabilit pentru a-si petrece putin timp si in fata calculatorului, dar sa stea cateva ore mi se pare mult!! Poate spun asta pentru ca nu sunt parinte, nu stiu ce sa spun... Cred ca ar fi mult mai frumos ca un copil sa iasa din casa pentru ca-si doreste, si nu pentru ca ii obliga parintii, sa-si doreasca sa iasa in parcul de joaca pentru a-si intalni prietenii, sa vrea sa citeasca o carte, sau ca mama sa ii citeasca.
   Ce-i drept, timpurile s-au schimbat, copii sunt din ce in ce mai destepti, tehnologia a evoluat, poate din aceasta cauza calculatorul, tableta, televizorul ii atrage tot mai mult. Poate ca parintii din dorinta de a le da ce e mai bun copiilor fac unele greseli in legatura cu statul la calculator. Dar se stie ca meseria de parinte e cea mai grea, nu e asa?

    Voi ce parere aveti despre timpurile trecute si cele de astazi? De tehnologia tot mai avansata care ne atrage pe toti, mai ales pe copii in mrejele sale? Pupici! :*