Dictionarul explicativ al limbii romane- editie revazuta si adaugita



     In articolele trecute v-am tot vorbit despre haine, genti si am tot facut wishlist-uri, insa astazi revin cu un articol mult mai util si necesar fiecaruia dintre noi.
     Consider ca pe langa toate aceste artificii: haine, accesorii si tot ce tine de aspectul fizic, cel mai important aspect din viata unui om este educatia. Degeaba ne imbracam bine, daca limba romana este pentru noi ca si chineza.
      Asadar este extrem de important sa cunoastem foarte bine semnificatia si explicatia fiecarui cuvant pe care il folosim si il auzim. Cred ca fiecare biblioteca trebuie sa contina un dictionar explicativ roman , in acest fel orice nelamurire si nedumeriire va fi mai usor de deslusit. De retinut faptul ca in 2016 a aparut noua editie a 3 a, revazuta si adaugita a vechiului dictionar explicativ al limbii romane , elaborata de un grup de cercetatori sub indrumarea Academiei Romane. Acest dictionar explicativ inregistreaza si explica peste 67.000 de cuvinte, fata de cea precedenta acesta cuprinde foarte multe articole noi si adugiri. Desi nu este un dictionar etimologic propriu zis, DEX-ul indica si originea cuvintelor. De asemenea veti putea gasi si un numar mare de regionalisme, arhaisme si neologisme, precum si termeni noi apartinand unor domenii de activitate.


      DEX-ul se adreseaza tuturor celor care au nevoie de informatii noi in legatura cu vocabularul romanesc actual. Este bine de stiut ca DEX-ul a fost si este cea mai bine vanduta carte din Romania. Ma bucur tare mult ca romanii sunt interesati sa vorbeasca si sa fie mai bine lamuriti in legatura cu semnificatia cuvintelor limbii romane.
Trebuie sa stiti ca acum cartea are transport gratuit!! In plus se afla la reducere, si ce reducere!! Acum costa DOAR 75 lei, redus de la 124 lei! O super afacere! Si fiindca nici eu nu o am in biblioteca, o sa plasez o comanda, voi mai stati pe ganduri?


Voi aveti DEX-ul in biblioteca?