Rulada cu ulei de cocos, nuca de cocos si banane



     Saptamana trecuta am acceptat cu drag provocarea Vegis, provocare care consta in a gati o reteta ce contine ulei de cocos Niavis. Poate fi o reteta cosmetica sau o reteta culinara. M-am tot gandit, razgandit, initial am vrut sa va arat o reteta cosmetica fiindca nu ma pricep atat de bine la dulciuri. Dar fiind o provocare, am indraznit sa pregatesc ceva simplu, usor si rapid de facut, dar foarte delicios!
     Este o reteta perfecta pentru zilele in care ne dorim ceva dulce dar in care vrem sa ne bucuram de timpul liber alaturi de cei dragi, nu stand in bucatarie.
     Nu cred ca este cineva care sa nu adore o prajitura cu cocos, iar alegand ca ingredient principal ulei de cocos extravirgin presat la rece este imposibil ca gustul rafinat si intens sa nu ne faca sa mai cerem o portie.
     Asa cum am spus mai sus este o reteta super simpla, avem nevoie doar de cateva ingrediente, ce le gasim in orice bucatarie si doar 30 minute pentru preparare. Nu necesita coacere ci doar cateva minute la rece.
     Asadar... va arat #retetameacucocos: Rulada cu ulei de cocos, nuca de cocos si banane






Pentru reteta avem nevoie de:

300g de biscuiti simpli
80 g margarina
100 g ulei de cocos
1 lingura cacao
180 g zahar
180 ml apa
50 g fulgi nuca de cocos
1 banana




     Pentru inceput apa, zaharul si cacaua se pun la fier. Se dau cateva clocote pana se obine un sirop gros. Biscuitii se dau prin masina de tocat sau prin masina de nuci si se amesteca cu siropul, care s-a racit intre timp.



     Separat, margarina si uleiul de cocos se freaca bine, amestecandu-le cu nuca de cocos.



     Pe o bucata de folie alimentara se intinde intai pasta de biscuiti, deasupra ei intindem pasta alba formata din margarina, ulei de cocos si nuca de cocos. Apoi pe marginea laturii foii obtinute punem banana curatata de coaja, intreaga. Rulam cu grija rulada in jurul bananei, tinand de folie, ce nu va intra in rulada ci o va proteja la exterior. Rulada astfel obtinuta se da la rece.




     Se taie feliute si se serveste! Yummy!!